Salt

Salt

El salt és una disciplina de l’equitació  que consisteix en realitzar un recorregut de salts d’obstacles amb un ritme i control del cavall, intentant aconseguir un bon traçat amb el menor temps possible i sense tirar cap obstacle del recorregut.

Amb aquesta disciplina, s’aconsegueix que el genet agafi un molt bon equilibri a sobre del cavall i s’aprèn a dirigir-lo amb més precisió.

S’agafa molta força i seguretat  i si es fa el recorregut amb decisió i ganes hi ha una gran descàrrega d’adrenalina.

El cavall, és un animal molt sensitiu; si el genet té inseguretat o por,el cavall ho percep i per tant no fa el SALT, a no ser que sigui un cavall que tingui molta experiència i seguretat en ell mateix.

Abans d’ensenyar l’alumne a saltar, aquest ha de tenir un control bàsic del cavall al pas, trot i galop, ja que si no té aquesta base, no tindrà l’equilibri suficient per començar a aprendre a saltar.
Primer es comença en posar unes barres al terra, de 4 metres de separació, per tal que l’alumne aprengui a entrar ben centrat a les barres i amb un ritme constant i alegre.

El cavall mai ha d’anar ni massa  ràpid ni massa lent, el ritme ha de ser energètic però no precipitat. Un cop  l’alumne passa les barres a pas i trot, es pot començar a posar un saltiró petit perquè es noti el moviment del cavall més elevat quan passa el saltet.

 

Quan l’alumne, ja sap mantenir el seu equilibri a sobre del cavall i controla el ritme i la direcció, es podrà augmentar l’alçada de les barres sempre amb precaució i molt progressivament. Un cop ja en saps prou, es poden posar més obstacles per anar augmentant el recorregut i fer més complicat l’exercici.

En el nostre centre, ens agrada utilitzar el SALT, ja que l’alumne millora molt més el seu equilibri i la seguretat a muntar a cavall. És una disciplina molt bona per aprendre a gaudir més del cavall.

telefons

93 135 22 43

659 922 358

627 098 510

horaris

Dilluns - Divendres: 9-13h, 17-20h

Dissabte - Diumenge: 9-13h

Dimarts: Tancat

direcció

Carretera BV-2242 de Piera a Sant Sadurní, km 4,5, 08784 Piera, Barcelona