l'entorn

L’entorn

La meravella de l’hípica

No es que la Nostra Hípica tingui unes característiques diferents d’altres hípiques, estem dotats de Pista gran, Pista rodona, Local social, Quadres, Magatzem i Pàdocs; bàsicament el que tenen la majoria de hípiques; però del que estem enormement orgullosos és DEL NOSTRE MERAVELLÓS ENTORN. Tant excepcional i preciós és que la Generalitat ha nombrat a l’arbreda que ens guarda: “Arbreda monumental” i està protegida per tenir els pins més alts d’Europa!!!!! .

 

La llegenda ens explica que a “La Pineda”( així es com s’anomena aquest bosc, meravella de la natura) s’hi celebraven Aquelarres de bruixes, ja que està dotat de 5 alzines en forma de cercle, es creia que aquests arbres plantats en cercle produïen un entorn energètic adient per a dites celebracions.

 

A l’altre banda del bosc i envoltant la nostra Hípica hi trobem el riu Anoia, que dóna nom a la nostra comarca, aquest força més net que anys enrere, gracies a les depuradores situades en varies poblacions del seu recorregut, dóna casa i aliment a les diferents espècies animals que hi habiten, com Bernat Pescaire, Ànecs collverd, tortugues d’aigua i peixos.

Deixant la riba del riu i situant-nos a la pista gran, si aixequem el cap hi veurem el cim de la muntanya que ens vigila dia i nit, El Figuerot, dóna resguard i caliu a la barriada Pierenca del Bedorc. Les seves parets majestuoses, juntament amb les de la riba del riu ens mostra que la natura es molt poderosa i l’hem de respectar, cuidar i estimar ja que ella ho fa amb nosaltres oferint-nos la seva explosiva bellesa.

Això només es el primer plat, ja que si ens endinsem als pàdocs, on els nostres animals hi passen la seva jornada de repòs, ens trobem amb el que hem anomenat: “El Bosc Encantat” ja que la seva gran varietat d’arbres i plantes ens mostra un escenari força fantasmagòric. Misteriós i màgic, el soroll de l’aigua corrent, l’ombra que ofereix i el cant dels ocells fa que ens hi trobem tant i tant a gust i que quan hi entris no en voldràs sortir. El passeig pel Bosc Encantat, envoltant els pàdocs, contemplant els nostres animals, tots diferents i característics, es una ruta obligada en la visita al nostre centre.

 

El segon plat són les edificacions que ens envolten, per una part la Masia de Can ferrer del Coll i per l’altre la Fàbrica de Can Ferrer del Coll, dirigida per la Família Romeu des de principis del segle XX, ara abandonada, ha estat tots aquest anys vigilant la Pineda, el riu Anoia i El Figuerot!! Aquesta fàbrica on s’hi fabricaven teixits, va ser la seu d’un metge famós, el qual en els anys 20, va crear un laboratori on va treballar per descobrir el que en un futur guareix a molts malalts de la pneumònia. El Document inclòs ho explica.

Bé, això i molt més es el que trobareu en la nostra HÍPICA, ÚNICA EN EL SEU ENTORN , ÚNICA EN EL TRACTE HUMÀ, ÚNICA EN … SIMPLEMENT ÚNICA!

 

telefons

93 135 22 43

659 922 358

627 098 510

horaris

Dilluns - Divendres: 9-13h, 17-20h

Dissabte - Diumenge: 9-13h

Dimarts: Tancat

direcció

Carretera BV-2242 de Piera a Sant Sadurní, km 4,5, 08784 Piera, Barcelona