Doma

La doma clàssica

La doma clàssica o “dressage” consisteix en l’ensinistrament mitjançant el qual el genet aconsegueix que el cavall realitzi totes les ordres amb un alt grau d’harmonia.

Això requereix moltes hores d’entrenament amb l’objectiu de millorar el físic i aires naturals del cavall, per aconseguir que els seus moviments siguin més elegants. Amb  la doma clàssica, es busca un equilibri total entre genet i cavall aconseguint un total enteniment i comprensió entre ells.

 

 

En les competicions de doma clàssica hi ha un text, dit Reprise, en el que s’explica els exercicis que s’han d’efectuar. Existeixen pistes de 60×20 i 40×20 depèn del nivell de la prova.
Es considera que l’origen de la doma clàssica és l’entrenament militar practicat a l’antiga Grècia per tal que al camp de batalla no hi haguessin dificultats.

Per aconseguir que un genet pugui aprendre a muntar a cavall correctament amb les pressions del nostre cos, per comunicar-nos amb el cavall es necessita passar per aprendre inicialment amb un cavall amb un primer grau d’ensenyament en doma clàssica, ja que, el cavall ensenyarà al genet amb tot el que té aprés d’un altre genet més experimentat.

Quan hem aprés a dirigir el cavall al pas, trot i galop amb les pressions del nostre cos i no amb la mà, es podrà passar a aprendre exercicis més difícils i específics de doma clàssica, que el cavall tingui apresos i ensenyar al seu alumne (el genet).

 

Un genet molt experimentat pot ensenyar a qualsevol cavall exercicis de doma clàssica amb paciència i constància. Hi haurà cavalls que, pel seu físic, raça i temperament ho aprendran abans i amb més elegància que d’altres.

En el nostre centre, s’intenta que mitjançant la doma clàssica la persona aprengui a muntar a cavall utilitzant les pressions del nostre cos i a mesura que l’alumne va millorant cada vegada se li dona un cavall més difícil perquè així pugui anar evolucionant i arribar a ser un bon genet de doma clàssica.

El preu de la classe es de 25€/h.

 

 

telefons

93 135 22 43

659 922 358

627 098 510

horaris

Dilluns - Divendres: 9-13h, 17-20h

Dissabte - Diumenge: 9-13h

Dimarts: Tancat

direcció

Carretera BV-2242 de Piera a Sant Sadurní, km 4,5, 08784 Piera, Barcelona