Hipoteràpia

Hipoteràpia

La hipoteràpia, és un tractament mèdic per ajudar a solucionar els problemes físics i emocionals de cada pacient. El cavall s’utilitza d’eina, per aconseguir que el pacient millori, treballant la seva musculatura.El pacient de hipoteràpia generalment no és autosuficient, en un principi necessita muntar amb el seu terapeuta fins que els seus músculs li permetin sostenir-se i equilibrar el seu cos a sobre del cavall.La equinoteràpia o equitació terapèutica, busca aconseguir els objectius del genet, que són: controlar el cavall, guia’l, fer diferents exercicis i competir.
La equinoteràpia és un bon exercici i ajuda a varies discapacitats, especialment psicològiques i emocionals, ja que permet a un discapacitat arribar a ser igual o millor sobre un cavall, que un genet no discapacitat.

 

 

S’ha descobert, que un cavall en moviment millora l’equilibri, moviment articular i control muscular dels pacients. Muntar a cavall, millora l’estat d’ànim i és molt beneficiós per els paraplègics i pacients amb trastorns neurològic.
El moviment que transmet el cavall quan estàs muntat, és el mateix moviment que fem quan caminem. Això és molt beneficiós per nens que no puguin caminar, ja que amb el cavall ho poden aconseguir.
El cavall transmet serenitat, calor corporal, mobilitat, relaxació muscular, relaxació articular, coordinació dels moviments, millora l’equilibri, millora la força i psíquicament augmenta l’atenció del pacient i la comunicació d’aquest.

 

Amb aquesta teràpia, aconseguim amb el cavall ajudar a molts nens que tenen problemes varis, tant psíquics com físics, i per tant veure l’evolució que el cavall aconsegueix respecte ells es molt beneficiós per nosaltres.

Aquí en el centre, fem sessions individuals per particulars i també per grups. Tenim voluntaris i gent qualificada per dur a terme l’activitat i depenent del problema de cada nen responem en conseqüència.

telefons

93 135 22 43

659 922 358

627 098 510

horaris

Dilluns - Divendres: 9-13h, 17-20h

Dissabte - Diumenge: 9-13h

Dimarts: Tancat

direcció

Carretera BV-2242 de Piera a Sant Sadurní, km 4,5, 08784 Piera, Barcelona